Trainingen — Expertisegebied

Governance, Risk & Compliance (GRC)

GRC- of Governance, Riskmanagement en Compliance- is een afkorting die steeds vaker in Risk, Finance, Compliance en auditafdelingen (intern- en extern beheer) gebruikt wordt. GRC is een factor die van belang is geworden bij beslissers binnen organisaties die keuzes moeten maken in de uitvoering van de strategie. Met name de afweging tussen het risicoprofiel wat de organisatie nastreeft en het inprijzen van deze risico’s in de producten wordt steeds belangrijker.

Risk & Compliance is één van de focusgebieden van financiële instellingen.
Financiële risico’s zijn waarschijnlijk nog nooit zo acuut geweest. Kapitaalreserves, kredietportefeuilles, beleggingsbeleid en kapitaal- en schuldprofielen vragen voortdurend om risico’s adequaat te beheren en te beperken. Bedrijven moeten ook waakzaam zijn over de risico’s die leveranciers met zich meebrengen. Een tegenpartij die in gebreke blijft op een contract, of waarvan het bedrijf instort, kan ernstige financiële en reputatiegevolgen hebben voor verbonden partijen.

Binnen het focusgebied Risk & Compliance denken onze Project coaches met u mee in projecten op het gebied van onder andere Integrated Risk Management, Financial Risk, Asset Liability Management (ALM) en Operational Risk Management. Wij ondersteunen u met projecten op het gebied van Vendor Management en de bestrijding van financial crime: Anti-money Laundering (AML), Combating the Financing of Terrorism (CFT) en KYC (know your customer).

Projecten op het gebied van Business Control betreffen veelal opdrachten rondom Governance, Monitoring of Reporting. Bij projecten in het focusgebied Business Implementatie kunt u onder andere denken aan zaken als Performance-, Proces- & Datamanagement. Hierbij draait het in veel gevallen om een project rondom de implementatie van een IT-applicatie binnen een business proces.

Interpoint is (samen met gerenommeerde partners) al jaren actief op terrein van Governance, Risk- en Compliance. Wij kunnen ondersteuning bieden aan uw organisatie, maar ook in bepaalde gevallen de compliance taak van uw organisatie verzorgen. Hiernaast organiseert Interpoint al gedurende vele jaren trainingen op het gebied van compliance.

Aankomende trainingen


 • Er zijn geen trainingen binnenkort

Oplossingsgericht en praktisch

Onze trainingen zijn geschikt voor een breed scala aan professionals die verantwoordelijk zijn voor het succes van de organisatie. Bijvoorbeeld:

 • Leden van het operationele managementteam
 • Professionals die invloed hebben op operationele of strategische beslissingen
 • Consultants die advies geven over operaties of strategie
 • Managers/professionals die verantwoordelijk zijn voor risicobeheersing zoals een financieel manager, kwaliteitsmanager, auditor of controller.

Voordelen Governance, Risk & Compliance trainingen

 • U weet wat integer en transparant handelen inhoudt;
 • U weet wat relevante publieke waarden en (conflicterende) loyaliteiten betekenen en kunt benoemen hoe zij invloed uitoefenen in de praktijk;
 • U kunt integriteitsrisico’s in kaart brengen binnen uw organisatie en weet u hoe u daarmee moet omgaan;
 • U krijgt inzicht in de concepten risico-, risicomanagement- en managementmaatregelen;
 • U leert de belangrijkste stappen in het risicomanagementproces;
 • U weet onzekerheden te vertalen naar effectief beleid voor uw organisatie.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de trainingen? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op.

Wij staan u graag te woord.