Extra Services

Soorten online Assessments

Soorten online assessments

In de online assessments van Interpoint worden 3 psychologische meetinstrumenten toegepast:

 • Big Five Persoonlijkheid
 • Drijfveren
 • Cognitieve capaciteiten

Wat brengen de drie meetinstrumenten in beeld:

De drie meetinstrumenten geven een duidelijk beeld op de verschillenden niveaus, het capaciteitenniveau, het overtuigingenniveau en het identiteitsniveau.

 • Big Five persoonlijkheid

  De Big Five Persoonlijkheid is het meest geaccepteerde en gehanteerde model van persoonlijkheid ter wereld. De Big Five brengt in totaal dertig persoonlijkheidskenmerken in kaart, waardoor een efficiënte inschatting gemaakt kan worden van mogelijkheden welke een kandidaat heeft om de gewenste competenties in een functie te laten zien.

 • Drijfveren

  Drijfveren bieden zicht op de (on)bewuste motieven en overtuigingen van mensen. Hierdoor wordt zichtbaar hoe de deelnemer denkt en zal kunnen handelen. In het dagelijks gedrag bepalen de waarden die we belangrijk vinden voor een groot deel ons voorkeursgedrag in zowel rationele als emotionele processen.

 • Cognitieve capaciteiten

  Cognitieve capaciteiten brengen de snelheid van informatieverwerking en het oplossend vermogen van mensen in kaart. Op basis van drie cognitieve capaciteiten, figuurreeksen, taalvaardigheid en cijferreeksen worden de scores van de kandidaat vergeleken met een representatieve benchmarkgroep (HBO mannen en vrouwen). Op basis van deze vergelijking scoort een kandidaat laag, laaggemiddeld, gemiddeld, hoog gemiddeld of hoog ten opzichte van de benchmarkgroep.

Interpoint biedt 3 soorten online assessments aan:


Light

De resultaten van dit assessment bieden helder inzicht in wat je als mens belangrijk vindt en in welke keuzes je automatisch in je hoofd maakt. Het assessment bestaat uit drijfveren van Graves en de basis Big Five persoonlijkheid. In de uitgebreide rapportage worden de resultaten toegelicht op onder meer communicatie, samenwerken, leiderschap, stressbestendigheid en ideale omgeving. De resultaten van dit assessment kunnen goed gebruikt worden voor zowel individuele sessies als voor groepssessies, waarbij het verkregen inzicht inspirerend uitzicht biedt op verbetering van individuele effectiviteit en van de samenwerking binnen een team en/of organisatie.

Vraag gratis een demorapport aan inclusief prijsopgave.

Nu aanvragen

Plus

Dit assessment is uitgebreid, de resultaten bieden helder inzicht in wat je als mens belangrijk vindt en op welke manier je keuzes maakt, met name gericht op persoonlijk leiderschap. Het assessment bestaat uit drijfveren van Graves en de zeer uitgebreide Big Five persoonlijkheid. In de uitgebreide rapportage worden naast de drijfveren tevens de resultaten op de Big Five persoonlijkheid op 35 kenmerken toegelicht. Hierdoor ontstaat een diepgaand inzicht en kunnen de genuanceerde uitkomsten over iemands drijfveren en persoonlijkheid gebruikt worden bij een diepgaand coachings- of verandertraject. Het assessment is bij uitstek geschikt voor de wat zwaardere functies.

Vraag gratis een demorapport aan inclusief prijsopgave.

Nu aanvragen

Complete

Dit assessment geeft het meest complete beeld over iemands drijfveren, persoonlijkheid en cognitieve capaciteiten. Het biedt alle inzicht van het bovenstaande Plus-assessment met daarbij het zicht op de snelheid van informatieverwerking van een persoon, de cognitieve capaciteiten. De cognitieve capaciteiten vormen nog steeds een van de best voorspellers voor werksucces. Dit complete assessment kent hierdoor een sterk voorspellend vermogen en is bedoeld voor toepassing in werving & selectietrajecten, om de geschiktheid van de kandidaat voor een functie helder in kaart te brengen.

Vraag gratis een demorapport aan inclusief prijsopgave.

Nu aanvragen

De assessments, inclusief de rapportages, zijn zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar!