Over INTERPOINT

Ontwikkelingsinstituut voor het Caribisch gebied en Suriname

INTERPOINT is het ontwikkelingsinstituut voor het Caribisch gebied en Suriname. Wij stimuleren de ontwikkeling in de regio door plaatselijke vraagstukken te beantwoorden met de expertise uit het internationale bedrijfsleven. Dit doen wij onder andere met gerenommeerde trainers en consultants uit Nederland. Wij bieden doelgerichte oplossingen voor capaciteitsontwikkeling op zowel persoonlijk als organisatorisch en nationaal niveau. Daarbij helpen wij overheden en organisaties in alle bedrijfstakken bij een breed scala aan zakelijke en beleidskwesties.

 • Trainingen voor medewerkers
 • Inzet ervaren internationale trainers/consultants
 • Oplossingen beleidsproblemen, strategieën en procesverbetering
 • Tijdelijk extra capaciteit

Wat wij doen

INTERPOINT biedt trainingen en opleidingen aan particulieren (open inschrijving) en op maat aan organisaties (incompany). Onze ervaren Internationale trainers zijn gespecialiseerd in specifieke branches. De aanpak leidt tot concrete en meetbare resultaten.

Maar INTERPOINT doet meer dan trainingen geven; we zijn uw adviseur en partner bij ontwikkeltrajecten, zowel in de breedte als in de diepte. We betrekken zoveel mogelijk belanghebbenden binnen de organisatie bij het trainingsprogramma. Hierdoor neemt het rendement toe en worden de programma’s breed gedragen en goed geïntegreerd in de rest van de organisatie.

Daarnaast ondersteunt onze consultancy-praktijk onze klanten in specifieke vraagstukken, zoals marktontwikkelingen, recruitment en interim management. Tenslotte bieden wij onze expertise aan als samenwerkingspartner voor institutionele partijen in het ontwikkelen van brede educatieve programma’s met maatschappelijk nut en economische rendement.

INTERPOINT helpt organisaties, teams en individuen bij het succesvol ontwikkelen van productiviteit, relaties en kwaliteit. Dit doen wij door:

 • inventarisatie
 • identificatie
 • inspiratie
 • implementatie
 • en integratie

Onze meerwaarde

INTERPOINT heeft een gedegen kennis van de eilanden in het Caribisch gebied en Suriname, zowel in economisch als cultureel opzicht. We werken snel, met passie en hebben een pragmatische aanpak. Medewerkers bij INTERPOINT hebben liefde voor het vak en zijn daardoor flexibel en gedreven om u en uw organisatie inzicht te geven in uw processen en management. Hierdoor streven uw medewerkers in korte tijd uw organisatiedoelstellingen na.

Onze aanpak

 • Komen snel tot de kern van zaken;
 • Vertrouwen in het potentieel van mensen;
 • Focus op de praktijksituatie van de deelnemers;
 • Persoonsgericht;
 • Openheid in feedback aan deelnemers; direct, maar altijd respectvol.

Onze waarden

Het bevorderen van groei, ontwikkeling en verandering vereist veel zelfinzicht. Bij INTERPOINT geloven we dat niets onmogelijk is, en dat bekwame, vaardige mensen de sleutel zijn tot een betere levenskwaliteit voor allen. Cultuur, houding, kennis, verantwoordelijkheid, integriteit, het vermogen om te handelen – vele factoren spelen een rol in de opbouw van capaciteit en de empowerment van mensen wereldwijd. Wij zijn gepassioneerd over het brengen van een positieve verandering en werken met ministeries, agentschappen en goede doelen om dit te bereiken.

Onze waarden

Wij werken op transparante wijze met open en toegankelijke voorwaarden — geen kleine lettertjes hier. Bekijk hieronder onze huidige voorwaarden en regelingen:

Voorwaarden INTERPOINT

Betrouwbaarheid

Wij zijn toegewijd aan het ontwerpen en leveren van robuuste oplossingen in professionele, klantvriendelijke vormen. Kwaliteit en degelijkheid staan voorop in het leveren van topresultaten aan organisaties en deelnemers.

Openheid en eerlijkheid

Wij zijn duidelijk en open in onze omgang met medewerkers, partners en klanten. Wij delen onze gedachten tijdens een co-creatie met onze klanten, bespreken situaties die binnen de organisatie spelen, passen deze toe op de training en zijn duidelijk over onze verwachtingen. Met onze kennis en ervaring kunnen wij ons altijd inleven in de cultuur van het bedrijf: wij denken mee met onze klant.

Resultaat- en prestatiegericht

Hoewel wij veel belang hechten aan een plezierige participantenervaring (en dit actief bevorderen), blijven opleiding, groei en ontwikkeling centraal staan. Alle programma’s en projecten worden beoordeeld op effectiviteit in het verbeteren van prestaties en bedrijfsresultaten.

Afspraak is afspraak

Wij leveren wat en wanneer is afgesproken. Uw telefoontje wordt binnen 2 uur beantwoord en uw e-mailbericht binnen één werkdag. Voor onze programma’s maken wij duidelijke afspraken omtrent doelstellingen en meetbare resultaten.

Relaties

Wij werken voor en met organisaties die ons kennen – en bekend zijn bij ons. Wij hechten grote waarde aan goede relaties en zijn altijd op zoek naar duurzame samenwerkingsverbanden.

Groei

Groei en ontwikkeling helpen ons voorwaarts, op weg naar doelen, gedreven door ambitie. Dit is inherent aan mensen en organisaties: de drang om te groeien, in kwantiteit, maar vooral ook in kwaliteit.

Betrokkenheid

Wij verbinden ons met de organisaties en de mensen die er werken, wie zij zijn en waar zij voor staan. Wij verdiepen ons in hun context en identificeren duidelijke doelen. Hierdoor zijn wij in staat persoonlijke en gemeenschappelijke doelen met elkaar te verbinden in de vorm van ontwikkeltrajecten: wij trainen in de context van de organisatie.

Transparantie

De dynamiek van ons vakgebied vereist dat wij zijn te allen tijde kritisch zijn, van en naar onszelf. Door transparant gedrag en openheid in feedback van deelnemers en organisaties blijven wij op zoek zijn naar verbetering, in verbinding met het hier en nu, met een oog op de toekomst.

Giving Back

Interpoint heeft “ teruggeven aan de gemeenschap” verankerd in haar missie. 1% van het totaal aantal arbeidsuren, bedrijfskapitaal en/of producten en oplossingen komt daarbij structureel ten goede aan non-profit instellingen op de verschillende eilanden en Suriname.

Inzetten voor de samenleving draagt bij aan de ontwikkeling van het land. Onze Giving Back is succesvol dankzij de inzet van zeer actieve en betrokken trainers en consultants. Ze investeren tijd, energie en aandacht, en geven zo iets terug aan de samenleving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze organisatie? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op.

Wij staan u graag te woord.