← TERUG

Telefonische acquisitie

Natascha Rampersad

Advies studieduur

8 weken

Vergelijkbaar niveau

MBO-4+

Kosten

USD 1.024

EUR 1.024

Deze kosten zijn exclusief examengeld en inclusief:

  • Toegang tot de digitale leeromgeving met instructiefilms

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een opleidingsniveau van minimaal MBO 3 of voldoende werkervaring gewenst.

Doel en inhoud van de opleiding

Het voeren van telefonische acquisitiegesprekken roept bij de meeste mensen terughoudendheid of zelfs angst op. Hoe voorkom je te grote terughoudendheid in het acquisitiegesprek? Hoe zorg je ervoor de juiste mensen te spreken? Hoe kun je de tegenwerpingen van de klant omzetten in argumenten die pleiten voor jouw product? En hoe hou je de controle over het gesprek zonder je klanten een naar gevoel te bezorgen? Met de opleiding Telefonische acquisitie kan deze terughoudendheid al snel worden omgezet in enthousiasme. Je krijgt inzicht in je eigen stijl van acquisitie en daarnaast leer je hoe je deze stijl kunt optimaliseren. Je zult merken dat gesprekken voeren gewoonweg leuk zal zijn! Zo zal je allereerst leren om je product en organisatie goed onder woorden te brengen en wat de voordelen van jouw dienst of product voor de klant zijn. Zodra je goed weet te verwoorden wat je te bieden hebt, kun je inspelen op de specifieke behoeften van de klant. Het opstellen van een belscript is hierbij een efficiënt hulpmiddel, zodat je tijdens de acquisitie altijd een leidraad hebt.

De opleiding is interessant voor iedereen die werkzaam is in een commerciële functie en zijn of haar kwaliteiten op het gebied van telefonische verkoop en/of acquisitie wil verbeteren.

De algemene resultaten zijn: 

  • Je bent je bewust van jouw rol in de opbouw van een gesprek.
  • Je leert hoe je openingen in het gesprek kunt creëren.
  • Je leert hoe je het gesprek kunt sturen.
  • Je leert de juiste vragen op het juiste moment te stellen.
  • Je leert op het juiste moment te luisteren en hetgeen je gehoord hebt te herhalen.
  • Je kunt omgaan met bezwaren, klachten en lastige situaties.
  • Je brengt je verbale kwaliteiten naar een hoger plan.
  • Je weet hoe een telefoongesprek positief kunt afronden.
  • Je leert hoe je actieplannen definieert.

De opleiding bestaat uit de volgende modules: 

Examen

Je kunt examen doen bij Examenbureau LSSO. Dit is een onafhankelijk bureau, waardoor je een waardevol maatschappelijk erkend diploma kunt behalen. Zie www.examenbureaulsso.nl.