← TERUG

DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Vaardigheden

Natascha Rampersad

Advies studieduur

4 uur

Vergelijkbaar niveau

HBO

Kosten

USD 395

EUR 395

Deze kosten zijn exclusief examengeld en inclusief:

 • Toegang tot de digitale leeromgeving met instructiefilms
 • Oefenexamen
 • Eerste (online) examen

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. De Deficiëntiemodule helpt je te voldoen aan de vaardigheidseisen van DSI voor een certificering als Adviseur Beleggen of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Doel en inhoud van de opleiding

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen.

Met deze opleiding bereid je je voor op het examen DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel onderdeel Vaardigheden. Met dit diploma, in combinatie met een of meer diploma’s waarmee je de kennisvereisten afdekt, voldoe je aan een van de toelatingseisen voor DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Het examen van deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat het examen voldoet aan de door DSI geformuleerde eindtermen en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Doelstelling
 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid van DSI
 • Opgedane vaardigheden direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
Lesstof

De lesstof dekt de eindtermen af die DSI voor het onderdeel Vaardigheden heeft geformuleerd. Zij zijn een uitwerking van de ‘ESMA Richtsnoeren voor de beoordeling van kennis en bekwaamheid’. In het programma en bijbehorende examen wordt aandacht besteed aan acht vaardigheden die DSI heeft geformuleerd:

 1. Helder communiceren
 2. Luistervaardigheden
 3. Empathisch vermogen
 4. Analyseren
 5. Oordeelsvorming
 6. Klantgerichtheid
 7. Overtuigingskracht
 8. Assertiviteit

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Als je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Met dit diploma, in combinatie met een of meer diploma’s waarmee je de kennisvereisten afdekt, voldoe je aan een van de toelatingseisen voor DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.