Interpoint organiseert 1e ronde tafelsessie in Suriname; de kracht van dialoog

Fennard DrenthAlgemeen

Op 7 februari 2020 organiseerde Interpoint haar eerste ronde tafelsessie voor HR managers in Torarica. Het onderwerp: ‘Medewerkers die regie over eigen ontwikkeling nemen: utopie of niet?’ HR managers van verschillende bedrijven hadden zich hiervoor aangemeld waarbij in informele sfeer werd gesproken werd over opleiding en ontwikkeling van werkend Suriname.

Werkend Suriname wil regie over eigen ontwikkeling, maar pakt deze niet. Maar liefst driekwart vindt het belangrijk om zelf de regie te hebben over een persoonlijk ontwikkelprogramma.

‘Het is een utopie om te denken dat medewerkers zelf de regie over hun eigen ontwikkeling oppakken.’ Dat was één van de stellingen die tijdens de sessie werd besproken.  Interpoint is van mening dat talentmanagement verder gaat dan alleen opleiding en ontwikkeling.

Verschillende meningen zijn tijdens de sessie gehoord en duidelijk werd dat het delen van de ervaringen op dat vlak leidde tot nieuwe inzichten maar ook tot gedeelde knelpunten. Interpoint presenteerde tijdens het gesprek een regiemodel om de eigen regie van mensen in de organisatie te versterken. Het bleek een vruchtbare bijeenkomst. Interpoint zal regelmatig deze ronde tafelsessies organiseren in Suriname. Wilt u hieraan ook deelnemen? Maak contact met ons op info@idcc.nl

Blijf op de hoogte van trainingen, belangrijke ontwikkelingen en tips!