Unieke samenwerkingsovereenkomst met GAC & Key Corporate

Fennard DrenthTrainingen

Opleidingsinstituten Government Academy Caribbean (GAC), Key Corporate en Interpoint tekenen samenwerkingsovereenkomst

De drie opleidingsinstituten willen met deze samenwerking het trainingsaanbod verbreden en de lokale specialisten / trainers van GAC en Key Corporate laten versterken door de experts en specialisten van Interpoint. De drie samenwerkende opleidings/trainingsinstituten zijn actief op Aruba, Curaçao, Sint Maarten, de BES – eilanden en in Suriname.

Government Academy Caribbean (GAC) richt zich op de overheden van de Caribische eilanden. “Een schip is net zo sterk als zijn bemanning.” Vanuit dat principe is de stichting Government Academy Caribbean (GAC) ontstaan. Voorheen was GAC de Bestuursacademie Caribbean.

Government Academy Caribbean (GAC) heeft de afgelopen 10 jaar opleidingen, cursussen, trainingen en workshops verzorgd voor de diverse overheden (Ministeries/Diensten) op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES – eilanden. Verder zijn grote projecten verzorgd voor de organisatie-ontwikkeling bij de diverse overheden.

Praktijk centraal

Centraal in het trainingsactiviteiten staat de praktijk; hands on! Missie van GAC is: samen bouwen aan een professioneel en zelfstandig openbaar bestuur.

Mensen en organisaties gaan hand in hand, verbetering van de één, betekent verbetering bij de ander. Key Corporate heeft expertise in zakelijke dienstverlening om persoonlijke en/of bedrijfsmatige doelen sneller te kunnen realiseren. Key Corporate is een partner van The University of the Dutch Caribbean (UDC) en geeft cursussen, trainingen, workshops ten behoeve van private organisaties. Verder kan Key ondersteunen bij het opzetten en verder professionaliseren van HR- en managementuitdagingen.

Magali Jacoba, Manager van GAC, zegt: “samenwerking met Interpoint betekent het vergroten van inzichten en kennis om de eigen rol te versterken en zo meer kwaliteit en resultaat te bereiken.

Zowel GAC, KEY Corporate en Interpoint hebben ieder hun eigen talenten en capaciteiten. Door met elkaar samen te werken bundelen wij elkaars kwaliteiten en achtergronden en komen wij tot gezamenlijke doelen. Samenwerken is samen werken!”

Rol Interpoint bij samenwerking

Interpoint is in Nederland gevestigd en biedt een breed palet aan trainings- en opleidingsvraagstukken op maat en managementoplossingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De samenwerking is erop gericht, om met kennis van de eilanden, de juiste trainers / consultants vanuit Nederland hierheen te halen, die begrijpen wat er verwacht wordt. Geen eenheidsworst, maar een gerichte groep met ervaring en kennis van de lokale cultuur. Samen zullen zij een opleidingsgids uitgeven. John Mahboeb, CEO Interpoint, zegt: “met deze samenwerking versterken wij onze propositie op het eiland. We doen al veel op Aruba en de overige eilanden. Nu komt daar Curaçao bij, een perfecte combinatie van lokale cultuur en kennis vanuit Nederland! Interpoint richt zich uitsluitend op de markt van de Caribische eilanden en Suriname”. GAC, KEY en Interpoint laten zien wat de kracht is van de “Gateway” functie die het Caribisch deel van het Koninkrijk wil zijn.

samenwerking

Daarnaast richt Interpoint zich op het terugbrengen van de talenten van de eilanden naar het land van herkomst. In Nederland HBO- en WO-opgeleide talenten met enkele jaren werkervaring aldaar opgedaan. Dit doen zij door Curaçaos talent in Nederland te identificeren, te begeleiden, coachen, trainen en uiteindelijk de juiste match te maken tussen vraag en aanbod. Met nazorg en een mentor op Curaçao. Ook kan men de complete logistieke terugkeer begeleiden. Medewerkers werkzaam bij Interpoint hebben allemaal een achtergrond op Curaçao en voelen een passie voor het eiland. Directeur van Interpoint Caribisch Young Talent Program, Geert Fiddani zegt: “iedereen heeft talent, het gaat er alleen om, de individuele drijfveren te leren kennen, waar lopen ze warm voor, dan is een match goed te maken, maar ook een mismatch te voorkomen. Met een zorgvuldig individueel en groepsgericht programma vanuit Nederland geven we invulling aan een lokale behoefte op het eiland om jonge, maar ook meer ervaren en vooral frisse mensen terug te halen naar de plek waar het allemaal begon en garant te staan voor een duurzame terugkeer”.

Op locatie

Afgelopen week is de directie van Interpoint op het eiland geweest om uitleg te geven over hun programma en tevens te luisteren naar de behoefte op het eiland, om daarna maatwerk te kunnen leveren. Ze hebben hiertoe vele gesprekken gehad met zowel overheden als bedrijven. Zondag vliegen ze door naar Suriname.

Blijf op de hoogte van trainingen, belangrijke ontwikkelingen en tips!