IDC maakt toegevoegde waarde risk management zichtbaar op Aruba

Fennard DrenthAlgemeen, Trainingen

In december 2016 en januari 2017 heeft Interpoint twee incompany trainingen – voor de Centrale Bank van Aruba en AZV- georganiseerd.

Voor beide trainingen is gekozen om te werken met trainers die passen bij de bedrijfscultuur en de specifieke vragen van de organisaties. Tijdens de training bij AZV is gewerkt met de succesvolle Management Game.

 

DE 9 SUCCESFACTOREN VAN RISK MANAGEMENT VOLGENS IDC:

1.     Geef, vanuit de top van de organisatie, zichtbaar steun voor de inzet van risk management als essentieel instrument voor succesvolle besluitvorming en waardecreatie.

2.     Geef  de verantwoordelijkheid voor risk management aan één persoon op hoog niveau in de organisatie.

3.     Creëer een risk management cultuur waarbij betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij alle lagen van de organisatie centraal staat.

4.     Betrek alle belanghebbenden bij de ontwikkeling van de risk management strategie.

5.     Communiceer transparant over de eventuele risico’s.

6.     Integreer financiële én operationele risicoinformatie in de besluitvorming.

7.     Benut tooling om de grootste risico’s beter te begrijpen en te kwantificeren, en om de waarde van risk management inzichtelijk te maken.

8.     Identificeer nieuwe risico’s en ‘emerging risks’ op regelmatige basis met informatie vanuit interne én externe bronnen.

9.     Maak de stap van risico’s mijden en beheersen naar het benutten van risico’s en het creëren van waarde door risk management.

Blijf op de hoogte van trainingen, belangrijke ontwikkelingen en tips!